Torrent acull la primera mesa de reconstrucció ‘Serà Horta Sud 2030’

En aquesta primera trobada s’han analitzat els projectes de mobilitat sostenible de la comarca i altres exemples

La sala cívica de l’Antic Mercat ha acollit aquest matí la primera mesa del projecte ‘Serà Horta Sud 2030’, projecte que sorgeix d’una aliança d’associacions, junt amb la coordinació amb la Mancomunitat de l’Horta Sud, la Diputació de València i Caixa Popular, que busca aconseguir consensos factibles de millora per a la comarca.

L’Ajuntament de Torrent, representat pel regidor de Mobilitat, Raúl Claramonte, ha donat la benvinguda als participants en aquesta primera jornada que ha tractat de la mobilitat sostenible.

La mesa s’ha iniciat amb l’explicació de dos experiències d’èxit en aquesta àrea, els casos de: València, a càrrec del regidor Giuseppe Grezzi; i de Pontevedra, en veu dels regidors César Mosquera i Eva Villaverde.
El debat, dirigit especialment a personal tècnic i polític, i a teixit associatiu, ha versat sobre les connexions ciclistes de l’Horta Sud entre els seus municipis i València, i sobre l’estat qualitatiu de les vies existents.

En el cas de Torrent, s’ha destacat la firma d’un conveni de l’Agencia Urbana amb el Ministeri de Transports que ‘situa a la nostra localitat com a pionera de les polítiques sostenibles i al capdavant de la innovació pel treball que també es desenvolupa a través de projectes d’Smart City’. A Torrent estem apostant per una mobilitat sostenible. Ho fem també amb projectes des d’un enfocament transversal, amb altres àrees, per a contribuir a millorar la qualitat de la vida dels ciutadans’, ha afirmat el regidor Raúl Claramonte.

A aquest pacte s’han subscrit 10 ajuntament, entre els que està l’Ajuntament de Torrent, a més de 75 entitats i quasi 300 persones.